Diaconie – Kerstpakkettenactie

Op alle vierplekken houden we in de Adventstijd een Kerstpakkettenactie. Als diaconie willen we zorg dragen voor mensen in onze omgeving die een extraatje goed kunnen gebruiken. We hebben bij elkaar ruim 40 adressen, dus voor goed gevulde pakketten hebben we veel artikelen nodig! Voorheen organiseerde alleen de Hoeksteen deze actie, maar nu doen de andere vierplekken mee. De organisatie ‘beneden’ en ‘boven’ het kanaal is niet helemaal dezelfde. Hieronder kunt u lezen hoe de actie georganiseerd is in de vierplek die u bezoekt.

De Hoeksteen

Wij hopen dat u weer enthousiast meedoet en zondag 10 en 17 december voor de inhoud van de kerstdozen zorgt. Vóór de dienst kunt u iets uit uw eigen kerstpakket of gewoon in de winkel gekochte producten inleveren. Als u iets uit uw voorraadkast meeneemt, wilt u dan letten op de houdbaarheidsdatum? U kunt denken aan koffie, thee, koekjes, chocola, kaarsen, servetten, soepen, sappen en nog veel meer…. Er staat in de hal ook een spaarpotje waar u een gift in kunt doen. Als u nog een adres heeft waar een pakket nodig en welkom is kunt u bellen of e-mailen naar: Andrea van der Vegt tel. 629711 moeliker.vandervegt@hetnet.nl of Netty Koops tel. 855299 koopskoene@zeelandnet.nl

Nieuwe Kerk/Hofpleinkerk

Deze vierplekken zorgen voor kerstpakketten voor mensen ten noorden van het kanaal. Wellicht kent u ook iemand, die hiervoor in aanmerking komt. Om u een idee te geven, wat er in een pakket gaat, zijn er op 3 december boodschappenbriefjes beschikbaar in beide vierplekken. Daar staan levensmiddelen op. Voor het kopen van fruit ontvangen wij graag geld, hiervoor staat een spaarpotje klaar. Zondag 10 en 17 december worden de artikelen ingezameld en op dinsdag 19 december worden de pakketten samengesteld in Het Hofje. Ook dan kunt u tussen 10 en 11 uur nog boodschappen brengen. Na dinsdag worden de pakketten thuis bezorgd, met een hartelijke kerstgroet van de Nieuwe Kerkgemeente. Alvast dank voor uw bijdrage. Henny Donk tel. 651500 en Francien Boone tel. 635618