Four Freedom Awards – Ontmoeting met laureaat

Op 16 mei 2018 ontvangt Bisschop Paride Taban de Four Freedoms Award voor Vrijheid van Godsdienst. Dezelfde avond kunt u zelf deze inspirerende man, die zijn leven lang werkt aan vrede en gerechtigheid in Zuid Sudan ontmoeten. U bent daartoe van harte uitgenodigd in de Koorkerk te Middelburg (inloop 19.30 uur aanvang 20.00 uur).
Het programma begint om 20 uur met een welkom door Harm Verbeek, voorz. RvK Middelburg.

Na een audiovisuele presentatie over de laureaat, komt bisschop Paride Taban zelf aan het woord. Hij zal worden geïnterviewd en er is ook gelegenheid voor aanwezigen om hem enkele vragen te stellen. Vervolgens komt zijn werk in Kuron Peace Village aan de orde. De bijeenkomst wordt muzikaal omlijst door het koor van UCR en afgesloten met een vesper. De voertaal is Engels, met samenvattingen in het Nederlands. De uitgangscollecte is bestemd voor het werk in Kuron Peace Village.
Wilt u nu al meer weten over Bisschop Paride Taban en de redenen voor de toekenning van de award?

Lees over deze laureaat op internet: https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/zuid-soedanese-bisschop-paride-taban-wint-prestigieuze-roosevelt-four-freedoms-award.

Elke twee jaar worden in Middelburg de Roosevelt Four Freedoms Awards uitgereikt aan mannen, vrouwen en organisaties die op inspirerende wijze invulling geven aan de Vier Vrijheden van Franklin D. Roosevelt: Vrijheid van meningsuiting, Vrijheid van godsdienst, Vrijwaring van gebrek en Vrijwaring van vrees.

Raad van Kerken Middelburg