Lange Jan – project 5 juli

In het Meditatief moment op 5 juli spreekt Johan de Koning over de Zuid-Afrikaanse architect Jo Noero. Afwisselend is er muziek op blokfluit en piano door Janke Sanderse en Cocky Klaver. Het meditatief moment begint om 13.00 uur in de Koorkerk, ingang door het poortje links van de toren.

Op 5 juli beginnen ook de rondleidingen langs kerken en synagoge. Ze zijn de hele maand juli en augustus. Het is boeiend om kennis te maken met het religieus erfgoed in eigen stad. Met een kerkenpad-gids kom je in anderhalf uur meer te weten over de Abdijkerken, Gasthuiskerk, Doopsgezinde kerk, Petrus en Paulus en de synagoge. De rondleiding start om 13.30 uur bij de informatiebalie in de Abdijkerken. Meewandelen kost € 4,00 en aanmelden vooraf is niet nodig.

In het Miniconcert op 5 juli om 15.00 uur speelt Amber Mertens op de piano. Op het programma werken van Mozart, Schumann, Longas en Bach. In de Koorkerk, zelfde ingang.