Micha Cursus Middelburg

Ben je tegen uitbuiting, maar heb je geen idee hoe je spijkerbroek is geproduceerd? Probeer je afval te scheiden maar ga je wel vier keer per jaar met het vliegtuig op vakantie? Ben je benieuwd wat de Bijbel hierover te zeggen heeft?

Dan is de Micha Cursus echt iets voor jou. Deze cursus is namelijk gemaakt voor iedereen die wil weten hoe de Bijbel spreekt over gerechtigheid en recht doen. De cursus stimuleert om vanuit gelovig perspectief om te gaan met mens en milieu. In de cursus denk je na over wat God in de Bijbel bedoelt met recht doen, maar krijg je ook concrete handvatten om iets te doen dat bij jouw talenten en mogelijkheden past en waarmee jij bijdraagt aan een betere samenleving.

In de Micha Cursus Middelburg gaan we tijdens vijf woensdagavonden en één praktijkdag ontdekken hoe je samen en als individu kunt groeien in goed en recht doen. Je betrokkenheid bij mensen en je zorg voor de schepping, jouw omgang met het milieu, jouw gedachten over kwetsbare mensen in de samenleving, de spullen die je koopt: het doet ertoe. Jij kunt het verschil maken.

De Micha Cursus vindt plaats in een huiskamersetting in Middelburg op woensdagavond van 20.00 uur (19.30 uur inloop) tot 21.30 uur: 19 september, 10 en 24 oktober, 7 november en 12 december.

De praktijkdag is op zaterdag 24 november en is inclusief een afsluitend diner.

 

Wil je meer weten over de cursus of wil je jezelf direct opgeven: stuur een mailtje naar bnzuijderhoudt@hotmail.com. Reageer snel want er zijn maximaal 12 plaatsen. Kijk voor meer informatie over de Micha Cursus op www.michanederland.nl.

 

Hopelijk tot op de Micha Cursus!

 

Rianne van Dijk, Ineke en Boudewijn Zuijderhoudt (De Ontmoetingskerk Middelburg)