Startzondag 9 september – Alle activiteiten op een rijtje

Op zondag 9 september willen we als Nieuwe Kerkgemeente het winterseizoen inluiden. Alle diensten op de verschillende vierplekken zullen om 10:00 uur beginnen.

Hofpleinkerk: Gospelkoor Polyhymnia uit Oud-Vossemeer zal haar medewerking aan deze dienst verlenen.

De Hoeksteen: In de Hoeksteen zal door gemeenteleden een kort toneelstuk worden opgevoerd wat aansluit bij het jaarthema. De titel is “Huis van de Wijsheid”, over wegen van geloof. Centrale vraag is hoe in tijden van crisis het Evangelie verder gaat. Anne van Houwelingen en Martijn van der Want spelen mee, naast een heel aantal gemeenteleden van de Nieuwe Kerkgemeente. Deze viering op de startzondag gaat uit van het verhaal van 1 Koningen 19: Elia op de Horeb.

Nieuwe Kerk: Margaretha Clement, dochter van onze organist, zal de nieuwe vleugel bespelen. Verder werken aan de dienst mee Marta en Johannes Aziz en ze worden begeleid door Rinus Goedhart met de saxofoon. Verder zullen we u als gemeente in te schakelen bij het jaarthema “Over-Wegen”.

Gezamenlijk programma: Na de diensten wordt u allen uitgenodigd om naar het Hofje te gaan. Er zullen diverse activiteiten worden georganiseerd. U kunt kiezen uit de volgende activiteiten:

• Ontdekkingsrondleiding door de Nieuwe Kerk op plaatsen waar niet iedereen mag komen…
  • Gesprek met elkaar over voorwerpen uit verschillende vierplaatsen.
  • Competitiespel met Hints, raadsels ed rond het thema “overwegen”
  • Kinderactiviteit <12 jaar -Lied instuderen en samen zingen olv Petra Wagemaker –
  • Hapjes maken voor bij de borrel
  • Jeugd 12+ (hulpbrigade bij koude tractatie)

Er geldt soms een maximum aantal deelnemers. Na de activiteit praten we nog even na onder het genot van een hapje en drankje. Rond 13.30 eindigt het programma.

Iedereen van harte welkom!