Requiem-avond met Middelburgs Kamerkoor – 1 november

Op 1 november organiseert het Stadspastoraat een requiem-avond in de Nieuwe Kerk. We doen dat dit jaar met het Middelburgs Kamerkoor op de dag dat in de katholieke traditie alle overledenen herdacht worden.
Het Middelburgs Kamerkoor olv Christian Blaha voert het Requiem van Maurice Duruflé (1902-1986) uit. Kees van Eersel bespeelt het orgel. Daarna is er een ritueel begeleidt door Anneke Duvekot. Aansluitend speelt Karin de Boef het pianostuk For Mattia, gecomponeerd door Douwe Eisenga. Dit stuk maakte hij voor Katja Bosch en Janpeter Muilwijk om hun in 2016 overleden dochter Mattia te gedenken. De avond wordt afgesloten met een gedeelte uit de Mis in D van Dvorak, opnieuw uitgevoerd door het Middelburgs Kamerkoor en Kees van Eersel.
Voor deze avond geldt: de entree is gratis, maar we houden een collecte waarin uw waardering kan blijken en waardoor we ook in de toekomst deze uitvoeringen hopen te organiseren.  Aanvang: 20:00 uur.