Opening Het Hofje – 10 november

bron: PZC

Inloop Hofje Onder den Toren in Middelburg: ‘De kerk met het gezicht naar de wereld’

MIDDELBURG – Het loopt nog niet storm bij het inloophuis Hofje Onder den Toren, bekent Marieken Mekking, aanvoerster van de ‘Hovelingen’, de vrijwilligers die de  nieuwe ontmoetingsplek van de Nieuwe Kerkgemeente Middelburg en de Christelijke Gereformeerde kerk in Middelburg bestieren.

Behalve dan zaterdag bij de drukbezochte opening. Maar zelfs burgemeester Harald Bergmann moest eerst een rondje lopen voor hij  de ingang vond. Die ligt aan de Walgang, bij het parkeerterrein Walplein.

De inloop voor koffie en thee, waar ook geregeld eetcafé’s worden gehouden, is bedoeld voor iedereen die in de Middelburgse binnenstad zin heeft in een bakkie en een praatje. ,,Zulke plekken zijn er wel in andere wijken, maar nog niet in het centrum”, vertelt voorzitter Rein van der Kluit van de stichting waarin de kerken het pand Onder den Toren hebben ondergebracht. ,,Dit is de kerk met het gezicht naar de wereld toe.”

Maatschappelijke ondernemers

Het gebouw in de schaduw van de Lange Jan dient voor activiteiten voor de kerkleden, maar biedt ook maatschappelijke ondernemers onderdak. Zoals binnenkort de tweedehands kledingwinkel Talent. Op termijn komt het hele complex Onder den Toren beschikbaar en beschikbaar en kan de stichting meer huurders bergen, zegt van der Kluit. ,,Ondernemers, maar met een maatschappelijke inslag. Ik heb al een heel lijstje van iedereen die er in wil. Maar er moet een balans zijn. Het Hofje is elke donderdag (11.00 tot 16.00 uur) en elke zaterdag (11.00 tot 15.00 uur) open.

Meer foto’s van de opening in het fotoboek