Esther in de Nieuwe Kerk – vanaf januari…

In de komende weken lezen we in de Nieuwe Kerk uit het boek Ester.
Alle collega’s die in deze kerk voorgaan zullen in de zondagen in januari en februari lezen uit dit boek.
Ook in de kindernevendienst zal dit verhaal centraal staan.

Het eigenlijke verhaal van Ester begint nadat koningin Wasti geweigerd heeft om voor koning Ahasveros, in al haar schoonheid, tijdens zijn drinkgelag te verschijnen. Deze koningin wordt verstoten. Er wordt naar een opvolgster gezocht. Tegen deze achtergrond verschijnt Ester op het toneel. De koning, Ester, haar oom Mordechai en Haman, ze worden in de openingshoofdstukken allemaal aan ons voorgesteld. Het kwaad dat Haman het Joodse volk wil aandoen, wordt voorkomen door Ester en Mordechai. In het boek Ester komt de Naam van God niet voor. God blijft verborgen. Waar zien we zijn Naam oplichten?

We verheugen ons op de lezingen uit het boek Ester en hopen u in onze vreugde mee te nemen!

Namens de collega’s, ds. Paulien Couvée