Kerk en Israël: Lezingen Ds. Klootwijk op 14 en 28 februari.

In september 2018 zette ds. Jan Offringa een vraagteken bij het kerkordeartikel over de ‘onopgeefbare verbondenheid’ met het volk Israël. Er kwamen enkele reacties op zijn artikel in Trouw. Daarna werd het stil.

Wij willen samen met ds. Eeuwout Klootwijk, werkzaam voor de PKN Kerk & Israël, verder nadenken over deze vraag.

De taakgroep vorming & toerusting organiseert twee avonden.

Op 14 februari spreekt ds. Klootwijk over de vraag: ‘Onopgeefbaar verbonden of toch maar niet?’
Wat is de consequentie van de “onopgeefbare” verbondenheid met het volk Israël’? En met de Israëlzondag? Schrappen? Heroverwegen? Op deze avond verkennen we de achtergrond van het kerkorde-artikel en gaan we op zoek naar de Joodse wortels van het christelijke geloof, waarbij lessen worden getrokken uit de joods-christelijke dialoog.

De avond op 28 februari staat in het teken van Paulus, een jood geraakt door Jezus.
Was Paulus de eerste christen? Werd hij bekeerd tot het christendom op weg naar Damascus? Wat betekent het dat Paulus een jood is? Op deze avond verkennen we de apostel Paulus aan de hand van het internetproject ‘De uitdaging’ van de website joods-christelijke dialoog (https://www.joods-christelijke-dialoog.nl/).

Beide lezingen zijn in de Hoeksteen, Roozenburglaan 22 in Middelburg.
De kerk is om 19.30 uur open, aanvangstijd is om 20.00 uur.

Van harte welkom, toegang gratis (we vragen een vrijwillige bijdrage)
Taakgroep Vorming en Toerusting NKG