Geslaagde actie Vakantietas

Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in een gezin waar geen geld is voor een vakantie of een dagje naar de dierentuin. In samenwerking met de Voedselbank wilden we deze zomer graag een heleboel goed gevulde vakantietassen uitdelen aan kinderen uit deze gezinnen.

Na de oproep in de Weekbrief en op de website hebben we op 19 en 26 mei heel veel materialen om de rugzakjes te vullen kunnen inzamelen. Op 27 mei hebben we in het Hofje tientallen dozen met boeken, spelletjes, petjes, viltstiften enz.uitgepakt. Na vijf uur hard werken stonden er 25 kratten vol met gevulde rugzakjes klaar. Op 5 juli mogen we dit bij de Voedselbank aan de kinderen uitdelen.
De opbrengst van de spaardoosjes, losse giften en de collecte was 1400 euro, waarmee de kosten gedekt zijn en er ook nog een bedrag voor volgend jaar over is.

Iedereen die meegewerkt of bijgedragen heeft, hartelijk dank.

 

 

Namens de werkgroep,

Margreet de Muijnck
Andrea van der Vegt
Marianne Osté