Orgelconcert Adriaan Hoek – 16 juli

Op dinsdag 16 juli geeft de zeer begaafde jonge organist Adriaan Hoek een orgelconcert in de Nieuwe Kerk. Hij speelt werken van Bach, Mendelssohn, Franck en Joseph Jongen. Adriaan studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg voor zijn diploma Konzertexamen. Hiervoor studeerde hij in 2018 met de hoogste onderscheiding af. Adriaan won reeds zeven eerste prijzen op internationale orgelconcoursen in Nederland, Duitsland, Italië en Amerika. Vanwege zijn prestaties op het International Schnitger Organ Competition te Alkmaar (2015) en de ‘’Grand Prix d’ECHO in Treviso (Italië 2018) mocht hij zich zowel in 2016 als 2018 ‘’The Young ECHO Organist of the Year’’ noemen.

Aanvang 20:00 uur, Toegang 8 EURO