Orgelconcert 23 juli – Harry van Wijk

Op dinsdag 23 juli geeft de bekende organist Harry van Wijk uit Amersfoort een concert in de Nieuwe Kerk te Middelburg, aanvang 20 uur, toegang 8/6 euro.

Hij speelt een bijzonder programma, met onder meer een bewerking van ‘Eine kleine Nachtmusik’ van Mozart, en een bewerking van “Die Moldau” van Friedrich Smetana. Daarnaast klinken werken van Bach en Franck.Harry van Wijk is een breed georiënteerd musicus. Hij geeft vele orgelconcerten in Europa en in de Verenigde Staten. Hij studeerde orgel aan het conservatorium te Groningen. Meestercursussen volgde hij bij o.m. Ludger Lohmann. Ook won hij prijzen bij het Internationale orgelconcours in Nijmegen en bij diverse orgelconcoursen in Duitsland. Verder behaalde hij in 1997 het Praktijkdiploma kerkmuziek onder leiding van Gerrit ’t Hart en Christiaan Winter, en in 1998 het Praktijkdiploma Koordirectie onder leiding van Bas Ramselaar en Joop Schets.

In 2018 is de cd uitgekomen die Harry heeft opgenomen in Philadelphia (USA) met daarop o.a. ‘Die Moldau’ van Smetana.