Kerkbint – Nieuwe aktiviteit van taakgroep Vorming en Toerusting

Aan het begin van het nieuwe seizoen introduceren we een nieuw idee voor de Nieuwe Kerkgemeente.

We hebben dit idee kerkbint genoemd. Het kerkbint is de dragende, verbindende balk in een constructie. Verbindend en ondersteunend. Het lijkt ons een mooie gedachte als de verschillende kringen of gespreksgroepen die wij voor ogen hebben, een dragende, verbindende kracht van de Nieuwe Kerkgemeente kunnen zijn. Er wordt gestart met twee gemeenteleden. Zij kiezen samen een onderwerp/thema, waarover zij met anderen het gesprek zoeken. Er vormen zich zo groepen van 6-8 personen. Samen spreken ze af hoe vaak ze bij elkaar komen. We streven naar een gevarieerd aanbod. Na twee jaar stoppen de bijeenkomsten in de gevormde samenstelling. Dan ligt alles weer open en starten we met ‘oude’ en nieuwe mensen nieuwe tweetallen en nieuwe onderwerpen.

We starten in september met drie kerkbint-kringen:

• Oude Testament: Hoe gaan we vandaag om met strikte regels, geweld, strijd en liefde. Meer informatie: Johan de Koning: koni@lab4arch.com
  • (Bijbelse) kookgroep: voor iedereen die van koken, lekker eten, gezelligheid en gastvrijheid houdt. Meer informatie: Ines Paulus: hi.middelburg@me.com
  • Geloof en Wetenschap: Meer informatie: Hanneke de Danschutter: hanneke_11@hotmail.com

Doet u mee? Graag voor 21 september opgeven per mail taakgroep.vormingentoerusting@nieuwekerkgemeente .nl of met de invulstrook op de flyer die voor in de kerk ligt en die u ingevuld in de inleverbox bij de uitgang van de kerk kunt doen. Er wordt daarna contact met u opgenomen