Benefietconcert 28 september

ZATERDAG 28 SEPTEMBER a.s. organiseert de Verre Projecten Organisatie van de Protestantse Gemeente Middelburg een Benefietconcert waaraan meewerken Sander van Marion orgel, Ankie Kaljouw panfluit en vocaal ensemble Voice Four. Doel van het concert is financiële ondersteuning van projecten in Roemenie, Bangladesh en Tanzania.

Locatie: Nieuwe Kerk Middelburg. Aanvang concert om 19.30 uur.

Welkom, Het VPO comité.

Organist Sander van Marion is (inter)nationaal een bekende kerkorganist.

Zijn concerten zijn sprankelend door zijn lichte speeltrant, verrassende registerkeuze en improvisatietalent. Hierdoor brengt hij het kerkorgel dichtbij de mensen, met name de jongeren. Diverse onderscheidingen vielen hem deel: o.a. de Medaille d’Or voor Franse orgelcultuur en benoeming tot Rider in de Orde van Oranje Nassau. Sander van Marion is al vele jaren organist van de Bethelkerk te Scheveningen. Onlangs is hij begonnen aan zijn afscheids-tournee na een ruim 60-jarige carriere.

Panfluitist Ankie Kaljouw is op latere leeftijd begonnen met panfluit spelen.

De eerste lessen kreeg zij van Simon Christiaansen. Hierna van de bekende Roemeense panfluitist Nicolae Pirvu. Momenteel wordt ze gecoacht door de Tsjechische panfluitiste Liselotte Pokyta en speelt ze in het Balkanensemble van Mihai Scarlet in Den Haag.
Vocaal ensemble Voice Four is een interkerkelijk koor met een breed repertoire; het geestelijke lied, spirituals, het klassieke lied en volksliederen; attenderen en bemoedigen met de rijke inhoud van het gezongen lied.

Zowel Sander van Marion, Ankie Kaljouw als Voice Four brengen apart of samen een gevarieerd repertoire van geestelijke liederen, spirituals, klassieke muziek en Roemeense volksmuziek. Componisten als Handel, Guilmant, Rheinberger, Mendelsson en Boelman komen aan bod als ook muziek uit The Sound of Music en nog veel meer ……… Muziek die een ieder zal aanspreken.

Locatie: Nieuwe Kerk Middelburg. Aanvang concert om 19.30 uur. Toegang vrij, voor ondersteuning van de Verre Projecten wordt er aan de uitgang een vrijwillige bijdrage gevraagd, van harte aanbevolen. Welkom, Het VPO comité.