Hart voor de stad

Met het plaatsen van een kleurrijk ‘hart voor de stad’ markeert de Nieuwe Kerkgemeente de start van het zomerseizoen voor de openstelling van de kerk. En het hart was nog nauwelijks geplaatst of het werd al gebruikt als selfiespot!

Op maandag tot en met zaterdag van 10 tot 16 uur ben je van harte welkom in de stiltehoek van de Nieuwe Kerk. Je kunt er een kaars opsteken en even tot rust komen, bidden of een gesprek met elkaar hebben.

De toegang is via het verdiepte pleintje aan de Groenmarkt. De deur onder de galerij, vlak bij het hart, leidt direct naar de stilteplek. Er worden maximaal vier bezoekers tegelijk toegelaten. Vanzelfsprekend gelden de voorwaarden voor hygiëne en voldoende afstand tot elkaar. De rest van de kerk is voorlopig helaas niet toegankelijk. Maar je kunt wel de ruimte op je laten inwerken.

Tijdens de openingstijden staat naast het hart een brievenbus. Daarin kunnen kaarten gedaan worden voor anderen die de kerk zal doorsturen of bezorgen. Er kunnen ook bemoedigingen aan elkaar doorgegeven worden, gebeds- of bloemsuggesties gedaan of voorbeden gevraagd worden. Ook wanneer je iemand wilt aanbevelen in de aandacht van de kerk (pastoraal of diaconaal) of zelf graag een (telefonisch) gesprek wilt, kan dat via die brievenbus worden gemeld. Buiten de openingstijden kun je gebruik maken van de brievenbus naast de hoofdingang. Zo wil de kerk ook in deze lastige tijd in het midden van de samenleving staan.