7EVEN LAATSTE WOORDEN

Op zaterdag 27 en zondag 28 maart vindt in de Nieuwe Kerk een bijzonder muzikaal project plaats: 7EVEN LAATSTE WOORDEN. Dat initiatief bestaat uit een Zeeuwse versie van die
Sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze van componist Joseph Haydn.

Een jonge zwerver wil naar huis: de stad waar hij een nieuw bestaan probeerde op te bouwen bood hem niets. Hij loopt langs de kant van de weg in de hoop op een lift. Het is een lange tocht naar de kust vanuit de woestijn. De zon brandt op hem, het landschap is eindeloos en onbarmhartig. Komt er hulp?

Bram Kwekkeboom vertelt het verhaal, waarin de zwerver terugkijkt op een tocht van lang geleden. Hij is dus gered. Maar hoe ging dat en wat betekende die redding precies?

Cantor Christian Blaha schreef een compositie bij de nieuwe tekst van de hand van Johan de Koning. Een muziekstuk dat net als bij Haydn wordt uitgevoerd door een strijkkwartet. Maar als aanvulling daarop komt in de Blaha compositie ook de stem van een klarinet voor. Muziek en tekst zijn dus beide helemaal nieuw, maar het raamwerk bleef hetzelfde: de zeven kruiswoorden van Jezus.

Meer informatie over de 7EVEN LAATSTE WOORDEN vindt u in 7even laatste woorden_.

Reserveringssysteem
Vanwege de bekende maatregelen wordt ook voor deze bijzondere dienst het reserveringssysteem gebruikt. Aanmelden kan door in het reserveringssysteem Kerktijd als de optie ‘cantatediensten/7EVEN LAATSTE WOORDEN’ aan te vinken. Meer informatie: www.nieuwekerkgemeente.nl/reserveren.
Het reserveringssysteem werkt op basis van eerlijke roulatie: wie het langst geleden een dienst heeft bezocht, wordt als eerste uitgenodigd. Ontvangt u een uitnodiging, reageer dan binnen 24 uur, anders vervalt de uitnodiging.