Ds. Chris Kors neemt beroep aan

De Nieuwe Kerkgemeente is verheugd dat ds. Chris Kors (1965) uit Doesburg het beroep naar onze gemeente heeft aangenomen. Naar verwachting wordt hij met Pinksteren, op zondag 23 mei, aan onze gemeente verbonden. In het Nieuwe Kerkblad van maart-april verscheen alvast een kort kennismakingsinterview.

We vroegen als gemeente nogal wat in de profielschets…

‘Dat klopt! Dat gaf een indruk van het vele werk dat er te doen is. Juist die veelzijdigheid van het werk ‘op een bouwplaats’ trok mijn belangstelling. In de gesprekken met de beroepingscommissie groeide bij mij het verlangen om actief bij te dragen aan de opbouw van de Nieuwe Kerkgemeente.

Kunt u kort schetsen wie u bent als predikant?
Wat de Bijbel ons zegt en hoe Jezus ons daarin voorleeft, is de basis van mijn verkondiging. Ik pleit daarbij voor ruimte in geloofsbeleving. En ik maak graag een vertaling naar de actuele praktijk, het leven van alledag. Ik hecht aan een stijlvolle en verzorgde liturgie. Daarbij maak ik gebruik van verschillende (muzikale) bronnen. Oude en nieuwe kerkmuziek, onderdelen uit tradities zoals Iona en Taizé en ook hedendaagse muziek. Het veelkleurig hart van de Nieuwe Kerkgemeente – hart voor elkaar, hart voor de stad en hart voor de samenleving waarin je kerk bent – past bij wie ik ben: bewogen met alle mensen. Mijn werk houdt niet op bij de grens van de kerk.

Nog iets persoonlijks om te delen?
Mijn vrouw Marijke en ik hebben twee dochters, van 20 en 18 jaar. Eén avond per week speel ik basketbal, mijn ‘heilige avond’. Vakanties breng ik graag door met het maken van lange wandelingen in de bergen.