Stadspastoraat – Lezing Renée van Riessen – 4 juli

Op 4 juli organiseert Stadspastoraat een lezing van Renée van Riessen met als thema: ‘Heeft de ziel een huis ?’

Aanvang: 19:30 Nieuwe Kerk. Toegang is gratis.

Renée van Riessen (Lunteren, 1954) was tot 2019 universitair docent godsdienst filosofie aan de Protestantse Theologische Universiteit. Tot juli dit jaar is ze nog verbonden aan de Universiteit Leiden als bijzonder hoogleraar Christelijke filosofie. Naast haar academische werk is ze dichter en schrijver. Krekels in de keuken (2008) is haar bekendste dichtbundel. Met De ziel opnieuw (2013) een uitwerking van haar inaugurele rede, sprak ze velen in de kerk en daarbuiten aan. Recent publiceerde ze het boek Van zichzelf bevrijdt: Levinas over transcendentie en nabijheid (2019). Dit boek lazen we in de Nieuwe Kerk met een gevarieerde leesgroep in de periode december 2020 tot april 2021. De vragen die we daar verzamelden komen bij deze lezing goed van pas. Wat betekent het om van jezelf bevrijd te zijn en waarom is dat nodig? De ervaring van het oneindige en de mogelijke nabijheid van dat wat wij niet kennen, heel ver weg en heel dichtbij tegelijk: een paradoxale ervaring.