Open Kerk met Hemelvaart

De Raad van Kerken Middelburg organiseert op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei a.s., een fietstocht langs kerken in Middelburg en omstreken. Meerdere kerken zijn op deze dag open van 13.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens deze openstelling worden verschillende activiteiten georganiseerd. U kunt het kerkgebouw bezoeken, een kopje koffie en thee krijgen, een boekenbeurs bezoeken, naar een muzikale bijdrage luisteren of een kleine tentoonstelling bekijken. Volgende kerken heten u van harte welkom:

• Oud-Katholiek Zeeland, Sint Augustinuskerk, Zuidsingel 70 – bescheiden iconen tentoonstelling van Pasen tot Hemelvaart
  • Christelijk Gereformeerde Kerk, Gasthuiskerk, Lange Delft 94 – ontvangst door commissie Open Kerk
  • Doopsgezinde Gemeente Walcheren, Lange Noordstraat 62 – tentoonstelling van 2 kunstenaars: “Kunst in Kerk”
  • Nieuwe Kerkgemeente, Onder Den Toren 1 – open kerk en warm welkom
  • Koorkerkgemeenschap, Onder Den Toren 5 – boekenmarkt en expositie “de zeven werken van barmhartigheid”
  • Stadsklooster Simpelhuys, Bodenplaats, ingang via kloostertuin – in de kapel de stilte ervaren en een verhalenverteller

• Protestantse Gemeente Nieuw- en Sint Joosland, – open kerk en warm welkom – adres: Kerkplein 2, Nieuw- en Sint Joosland
  • Protestantse Gemeente Kleverskerke – kleine, warme gemeenschap rond het karakteristieke kerkje – adres: Dorpsstraat 25, Kleverskerke
  • Protestantse Gemeente Sint Laurens – open kerk en warm welkom – adres: Van Cittersstraat 69, Sint Laurens

Via deze link:  Open_Kerk_met_Hemelvaart kunt u de flyer inzien met een overzicht van de activiteiten in deze kerken en een routebeschrijving.

We wensen iedereen een mooie en inspirerende fietstocht toe.