Kerstevent 16-18 december

Het kerstevent is een gezamenlijk initiatief van de Gasthuiskerk, Kruiskerk en de Nieuwe Kerk.

De meeste activiteiten van het Kerstevent vinden plaats in en om het Hofje. Het Hofje is een zeer geschikte plek om o.a. een levende kerststal neer te zetten. Doel van het Event  is om iedereen (gelovigen en niet-gelovigen) kennis te laten maken met het kerstverhaal in al haar facetten; iedereen is van harte welkom!

Het Event start vrijdag 16 dec. met een lichtjestocht. De start van deze tocht is om 18:30 uur in de Nieuwe Kerk en voert langs verschillende plekken in het centrum (o.a. Abdijplein, muziekschool en Graanbeurs) waar taferelen uit het kerstverhaal worden uitgebeeld. De tocht eindigt in het Hofje.
Daar vindt ook de officiële opening plaats; om 20:00 uur door Ds. Chris Kors.

Wat kunt u verder verwachten?
Allereerst is in het Hofje een levende kerststal met het Kindje Jezus, Jozef en Maria en diverse dieren (os, ezel, schapen), allemaal in levende lijve. De kerststal vormt ook op zaterdag 17 december het middelpunt van de activiteiten. U kunt in een sfeervolle omgeving (vuurkorven) genieten van het gebeuren in en rond de kerststal. Verder is er muziek en kunt u in het Hofje een drankje en een hapje nuttigen en gezellig kletsen met de andere bezoekers.
In de grote zaal van het Hofje is een expositie van kerststalletjes.
Verder worden op zaterdag diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

Het programma in het kort:
Vrijdag 16 dec: 18:30 start lichtjestocht voor de kinderen (en hun ouders) in de Nieuwe Kerk. De tocht voert langs verschillende kersttaferelen in de stad; de tocht eindigt in het Hofje;
20:00 uur de officiële opening van het Event door ds. Chris Kors;
21:30 uur einde.

Zaterdag 17 dec: 10:00 – 17:00 uur, levende kerststal en diverse andere activiteiten in en om het Hofje.
Zondag 18 dec:
10:30 – 12:30, na afloop van de kerkdiensten is er een sfeervol samenzijn in het Hofje met koffie, thee en muziek. Om 12:30 uur wordt het Kerstevent afgesloten.