Wijzigingen digitale collectes

In de coronatijd zijn we begonnen met digitaal collecteren. Om meer eenheid te brengen in de digitale middelen en zo veel mogelijk geld ten goede te laten komen aan de kerk, stoppen we per 1 januari met Givt. We blijven gebruik maken van de webwinkel. Deze wordt aangevuld met de Appostel app. Beide zijn onderdeel van de SKG (Stichting Kerkelijk Geldbeheer).

Wil je zo veel mogelijk van je bijdrage ten goede laten komen aan de kerk? Voeg dan eerst een bedrag toe aan het tegoed van de webwinkel of app. Dit zijn eigenlijk ‘digitale collectebonnen’. Het geld komt op een tussenrekening van de PGM te staan, net als met papieren collectebonnen.

Het in een keer geven voor een hele maand vooruit is geen functie van de Appostel app en eigenlijk ook niet van de webwinkel. We hebben hier een tijdelijke oplossing voor gebruikt door ‘1-euro-artikelen’  in de webwinkel te plaatsen. We moeten daar nu mee stoppen, al hebben we SKG gevraagd of ze deze functie kunnen toevoegen. Misschien komt hij in de toekomst dus weer terug.

In het Nieuwe Kerkblad van januari wordt uitgebreid aandacht besteed aan digitaal collecteren.