Expositie: ‘Het verhaal in Beeldentaal’

Kunstenaar Gert de Graaf (1963) exposeert in de Koorkerk en Nieuwe Kerk met ‘Het verhaal in Beeldentaal’. In een 32-tal werken geeft deze expositie een impressie in beelden van het leven van Jezus vanaf de aankondiging van zijn geboorte tot zijn sterven en opstanding. In beide kerken wordt een gedeelte van dit verhaal weergegeven, waarbij in de Koorkerk de nadruk ligt op het begin, de geboorte van Jezus, en van daaruit toewerkt naar het sterven en de opstanding van Jezus in de Nieuwe Kerk. Gert de Graaf heeft zijn jeugd in Middelburg doorgebracht. Gert de Graaf heeft de expositie opgedragen aan zijn dochter Mirte, die Downsyndroom had. Zij is in 2005 op 15-jarige leeftijd overleden.

De expositie is vanaf 15 april drie maanden lang te bezichtigen op werkdagen van 11.00 uur tot 17.00 uur en na de zondagse kerkdiensten van 11.00 uur tot 12.00 uur.