Route 66

Het is een hele uitdaging: een keer de hele bijbel doorlezen met elkaar, boek voor boek, in 66 keer.

Ongeveer net zo’n uitdaging als het afreizen van de échte Route 66, de beroemde snelweg tussen Chicago en Santa Monica bij Los Angeles in de Verenigde Staten. Je begint er misschien niet zomaar aan, maar: het is minder ingewikkeld dan je denkt.

Wat is het idee?
Een kring om de 2 à 3 weken, waar we steeds één bijbelboek in zijn geheel bespreken. Dat bijbelboek heb je vantevoren doorgelezen. De meeste bijbelboeken heb je in een avond uit, sommige zelfs in een uur, voor andere heb je misschien wat meer tijd nodig. Het gaat daarbij om de grote lijnen, je hoeft niet alles te begrijpen of te onthouden wat je leest.
Op de kringavond is er een korte inleiding op het bijbelboek dat aan de beurt is en praten we met elkaar door over wat we hebben gelezen. De nadruk ligt bij deze kring op begrijpen wat je leest, de achtergronden van de bijbel, de links met andere bijbelgedeelten enz., maar we kijken ook naar wat ons raakt in wat we gelezen hebben, wat ons bemoedigt en naar welke nieuwe inzichten we hebben opgedaan.
Natuurlijk is 66 keer moeilijk te overzien. De route is daarom onderverdeeld in verschillende etappes van steeds vijf of zes keer – je kunt per etappe kijken of je doorgaat of even uitstapt.

Dinsdag 16 januari (Hooglied)
Dinsdag 13 februari (Jesaja)
Dinsdag 27 februari (Jeremia)
Dinsdag 20 maart (Ezechiël)
Dinsdag 10 april (Klaagliederen)
Dinsdag 8 mei (Daniël)
Dinsdag 29 mei (Hosea)

 

Plaats: ’t Zwaantje, Bree 50-A. Bel aan bij 50A of 50 indien de deur dicht is.

Tijd: 20:15-21:45

Wil je instappen, dan graag aanmelden per e-mail: jacobine.scholtedejong@pgmiddelburg.nl