Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Stadspastoraat – Lezing ds. Werner Pieterse

15 november 2018 | 19:30

In november organiseert het Stadspastoraat twee lezingen.

Op 15 november is het de beurt aan ds. Werner Pieterse. Hij is geboren in Middelburg en voor velen van u geen onbekende. Al weer een tijd geleden liep hij stage in de Nieuwe Kerk. Vervolgens werd hij predikant in Kameroen, in Heinkenszand en sinds enige tijd in Amstelveen.
In mei presenteerde hij zijn tweede boek: “Waar ik je zoek”. In dit boek vertelt Werner de eeuwenoude Bijbelverhalen opnieuw met verwijzingen naar film, kunst, filosofie en poëzie. Hij komt over dit boek vertellen op donderdag 15 november om 19.30 uur in het Hofje onder de Toren.

Aanvang: 19:30

Toegang is gratis.

Waar ik je zoek – Werner Pieterse
Alles begint in een tuin. Twee mensen en God – waar ben je? Op harde grond roept God zijn mensen om op weg te gaan. Met de groep zwervers trekt hij de woestijn door, op zoek naar nieuw land. Daar bevechten warlords en koningen hun vijanden, en elkaar, bouwen paleizen en tempels. God blijft zoeken, roepen. Een moeder, een kind, nieuw begin. Steeds weer.
Dit zijn de verhalen die diep in ons geworteld zijn – overal keren ze terug: in de kunst, in film, in poëzie. In ‘Waar ik je zoek’ vertelt Werner Pieterse het grote verhaal van God en mens opnieuw; twaalf verhalen woord voor woord, om langzaam te lezen, met beelden voor wie de woorden wil zien.

Gegevens

Datum:
15 november 2018
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:

Locatie

’t Hofje
Walgang 2
Middelburg, Zeeland Nederland
+ Google Maps