Ziel van Middelburg

Door de taakgroep Vorming Toerusting is in het kader van het jaarthema ‘Huis voor de ziel’ een fotowedstrijd georganiseerd met als thema ‘De ziel van Middelburg’. Via de weekbrief, het kerkblad en de website gelovenindedelta.nl van de classis werd iedereen opgeroepen om een foto in te sturen wat volgens haar/hem ‘de ziel van onze stad’ uitbeeldt.

Er zijn vijftien foto’s ingestuurd gemaakt door elf amateurfotografen.

De fotografen in alfabetische volgorde: André de Ridder, André van Houwelingen, Gert-Jan van Geldere, Jo van der Wilt, Jos Beemster, Jos Blijlevens, Leendert-Jan Parlevliet, Leo Hollestelle, Paulien Couvée, Taeke Laport en Wim Scherpenisse

Afgelopen december heeft een jury al een keuze gemaakt en vanaf januari kunt u ook stemmen op uw favoriete foto via onderstaand formulier.

Welke van de ingezonden foto’s legt volgens u de ziel van Middelburg bloot?

Zijn dat de foto’s met de vertrouwde Abdijtoren, de Lange Jan, of toch die mooie Oostkerk? Ook het Adijplein is een kanshebber, dat is de oudste plek precies in het midden van de stad. Of zit de uitbeelding van de Middelburgse ziel in een detail? Zoals het steentje met de Middelburgse adelaar die als een fenix herrijst uit de vlammen van het verwoestende bombardement op de stad in mei 1940. Of de struikelstenen die her en der in het centrum van de stad liggen met de namen van de weggevoerde Joodse inwoners van de stad. Of de uitgesleten drempel van de Nieuwe Kerk? De inzender meldde bij deze foto: “Als de drempels van de kerken uitgesleten raken door de voeten der gelovigen: dan gaat het goed in Middelburg”. Eén inzending laat een mosselmaaltijd op een terrasje zien, heeft de ziel van Middelburg dan toch ook iets Bourgondisch?

Hieronder de 15 geselecteerde foto’s.

In het fotoalbum (link) en in het Nieuwe Kerkblad van januari/februari zijn de foto’s in groter formaat te zien.

Wat is volgens u de mooiste foto ?  Maak uw keuze via het formulier onder de foto’s. Stemmen kan tot 14 februari.
Voor de einduitslag zullen de resultaten van de vakjury en de publieksjury beiden voor 50% meetellen.

De uitslag zal via de website en het Nieuwe Kerkblad van maart/april worden bekendgemaakt.

Foto 1Foto 2
Foto 3Foto 4
Foto 5Foto 6
Foto 7Foto 8
Foto 9Foto 10
Foto 11Foto 12
Foto 13Foto 14
Foto 15

Vul uw naam en e-mail adres in, selecteer uw favoriete foto en druk op verzenden.

Per naam en e-mail ares kan maar één keer gestemd worden.