Lange Jan Project 20 juni

14:00 uur: Meditatief Moment met Marga Haas als spreker over het onderwerp “de taal van je dromen”. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Cocky Klaver, piano en Lian Jobse, dwarsfluit.
15.00 uur: Miniconcert verzorgd door de pianiste Amber Mertens. Deze talentvolle pianiste speelt de “Four Ballades Op.10” van Johannes Brahms.

Het Meditatief moment en het Miniconcert vinden plaats in de Koorkerk met de ingang via de Wandelkerk.

In de Wandelkerk is nog de hele maand juni in de torenvoet een expositie te zien van Marijn Kluifhout, een Middelburgse kunstenaar.

Vanaf 12.00 uur is er koffie. Zie voor meer informatie de website van het Lange Jan Project.

“ONDER DE TOREN LEEFT DE KERK”

Het Lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Elke donderdag tijdens het  toeristenseizoen (juni t/m oktober) worden activiteiten georganiseerd in de Abdijkerken (Nieuwe Kerk, Koorkerk en Wandelkerk). De kerken zijn geopend van 10.30 – 17.00 uur. U kunt deze dan bezichtigen, er zijn gidsen aanwezig, de toegang is gratis. Ook de kloostergangen en de kloostertuin zijn toegankelijk.

Op de andere dagen in dezelfde periode zijn de kerken eveneens open. Ook dan kunt u deze bezoeken, evenals de kloostergangen en -tuin.