Uitvaart

Pastorale zorg

Wanneer iemand is overleden kan de familie contact opnemen met de predikant voor pastorale zorg en betrokkenheid bij de uitvaart. De indeling in pastoraatsgebieden (zie deze pagina) geldt ook voor uitvaarten.

Wanneer de predikant niet bereikbaar is, neem dan contact op met het meldpunt voor het pastoraat. Zij zijn op de hoogte van eventuele vakanties en leggen vervolgens contact met degene die in de gelegenheid is om mee te werken als voorganger in een uitvaartdienst.

Beschikbaarheid gebouwen

  • Voor informatie over de beschikbaarheid van de Nieuwe Kerk voor de afscheidsdienst kunt u contact opnemen met Bram Lindenberg, bram.lindenberg@nieuwekerkgemeente.nl, tel. 0118-634147 of 06-40160880.
  • Voor informatie over de beschikbaarheid van het Hofje onder den Toren voor condoleance kunt u contact opnemen met Jan Duinkerke, tel. 0118 – 853 466, agenda@hofjeonderdentoren.nl

Kosten

Bij het overlijden van een gemeentelid worden géén kosten berekend voor:

  • pastorale betrokkenheid en het leiden van de afscheidsdienst door een predikant (of bij diens afwezigheid: een vervanger);
  • de bijdrage van een organist aan de afscheidsdienst;
  • gebruik van de Nieuwe Kerk/Wandelkerk voor de kerkelijke uitvaart.

Bereikbaarheid

Wanneer pastoraal meldpunten en/of contactpersonen voor de beschikbaarheid van gebouwen niet bereikbaar zijn kunt u contact opnemen met de scriba, scriba@nieuwekerkgemeente.nl.