Basiscatechese – Nieuwe Kerkgemeente Middelburg

Basiscatechese

De Hoeksteen

Basiscatechese is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van groep 7 en 8 van de basisschool. Basiscatechese wordt gehouden in ‘de Hoeksteen’ op de dinsdagmiddag van 15.45- 16.45 uur. Je leert er van alles over God, het geloof, de Bijbel en we praten over vragen die bij geloof horen.

We beginnen het eerste blok meteen na de Herfstvakantie op dinsdag 24 oktober. Die middag beginnen we in de kerk. Dan gaat het om de kennismaking met het gebouw en de voorwerpen in de kerkzaal. Ze hebben allemaal een functie. Ze helpen om ons te richten op God! We gaan tijdens dit eerste blok ook op bezoek bij de synagoge en we richten ons op bijzondere zondagen van de kerkelijke kalender. Het eerste blok sluiten we af met een spel en een maaltijd.

Basiscatechese beperkt zich niet tot de ruimte waarin het plaatsvindt: de kerk. Thuis komen jullie veel van de thema’s waar wij op de basiscatechese over praten, ook tegen. Soms sluit ik daarbij aan door jullie ouders de gelegenheid te bieden om op eenvoudige wijze mee te doen met ons programma.

Mocht je vragen hebben, dan kun je mij bellen: tel. 629927 of mailen: paulien.couvee@pgmiddelburg.nl

Met een hartelijke groet,

Ds. Paulien Couvée
Vlissingsesingel 28
4335 GA Middelburg

Hofpleinkerk/Nieuwe Kerk

Basiscatechese is bedoeld voor kinderen in groep 7-8 of van 10-12 jaar. Ongeveer 1x in de twee weken zijn we een uur bezig met bijbel, geloof, wat we in de kerk doen, wie God is enz. We luisteren naar verhalen uit de bijbel, stellen vragen en leren nieuwe dingen die met deze onderwerpen te maken hebben. De bedoeling is dat je gaandeweg meer weet en meer begrijpt van wat we geloven en wat we in de kerk doen. De sfeer is ontspannen en gezellig.

Basiscatechese wordt dit jaar gegeven op donderdagmiddag van 15:30-16:30u in de consistorie-kamer van de Hofpleinkerk (aan de achterkant, door de rode deur). Vanaf 15:00u is de deur open en is er iemand aanwezig, dus als je wat vroeger uit school komt is dat geen probleem. Er is altijd wat te drinken en meestal ook iets lekkers erbij… en er is wifi! dus als je wilt, kun je alvast iets aan je huiswerk doen. Zodra de datum voor de eerste keer bekend is, zal dit op deze pagina vermeld worden.

Contactpersoon: Ds. Jacobine Scholte de Jong