Handleiding NKG accounts

Account en e-mailadressen

Account ziet eruit als voornaam.achternaam@nieuwekerkgemeente.nl
Dit is tevens een e-mailadres.
Ook koppelen we het e-mailadres v.achternaam@nieuwekerkgemeente.nl aan hetzelfde account.
Je hebt dus twee e-mailadressen.

Wachtwoord

Bij het aanmaken van een account ontvang je een link om het te activeren. Deze link is kort geldig, dus klik hem meteen aan en stel je eigen wachtwoord in.
Is de link verlopen, dan kun je een nieuwe aanvragen.

Wil je op een later moment het wachtwoord wijzigen, of ben je het wachtwoord vergeten? Neem contact op en we sturen je een link om het wachtwoord te resetten.

Gebruik

Je account kun je gebruiken om e-mail te versturen en ontvangen. Ook kun je ermee inloggen op VINK, het portaal voor vrijwilligers van de Nieuwe Kerkgemeente.
Bovendien kun je met dit account documenten maken, lezen, bewerken en delen.

Instellen

De accounts zijn ondergebracht bij Google. Je kunt ze op alle apparaten instellen door een Google account toe te voegen.
Hieronder een korte uitleg met verwijzingen voor het instellen van e-mail.

Windows

Op Windows kun je kiezen tussen Mail voor Windows 10, Thunderbird of Outlook. Windows Live Mail kun je niet meer gebruiken.
Voeg een nieuw account toe en kies voor Google. Vul de naam van je account in (het e-mailadres dus) en het wachtwoord.
De instellingen moeten automatisch goed gaan.

Is het nodig om iets handmatig in te stellen? Je vindt de gegevens daarvoor hier.

Het kan nodig zijn om een paar instellingen aan te passen. Lees deze instructies.

macOS

Op een Mac kun je gebruik maken van Apple Mail of een ander e-mailprogramma zoals Thunderbird.
Kies bij het instellen voor een Google account.
Gebruik je Thunderbird lees dan dit artikel.

IOS

Open de Instellingen app. Klik op Mail, Accounts, Voeg toe, Google.

Android

Open de Instellingen app. Ga naar Cloud en accounts, of naar Accounts en back-up, Accounts. Voeg daar een Google account toe.

Browser (Google Chrome heeft de voorkeur)

Je kunt bij Google inloggen met je account, bijvoorbeeld op https://gmail.com of op http://vink.pgmiddelburg.nl
De browser waarin dit het makkelijkst werkt is Google Chrome. In Chrome kun je rechtsboven klikken op ‘Mensen beheren’ en ‘Persoon toevoegen’.
Meer info in dit Google artikel

Een andere manier om alles op één plaats te hebben is door gebruik te maken van Stack. Gratis te gebruiken voor macOS en Windows. In Stack kun je meerdere websites toevoegen, zodat je verschillende accounts van elkaar kunt scheiden.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig? Ga naar het contactformulier.