Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Paaskaars maken – Workshop

5 april 2023 | 19:00 - 21:00

Elk jaar wordt in de Paasnacht het licht op de nieuwe Paaskaars ontstoken, waarna de kaars de donkere kerk ingedragen wordt en het licht ervan gedeeld met alle aanwezigen. De symboliek van de Paaskaars gaat terug op een gebruik in de vroegchristelijke kerk. Men begon de samenkomsten met het binnendragen van het ‘Licht van Christus’. In de Paasnacht gebeurde dat op een nog uitbundiger wijze en vierde zo Christus’ verrijzenis uit de dood!

Behalve in de kerk gebruiken veel mensen ook thuis een Paaskaars. Die brandt bijvoorbeeld tijdens de maaltijden of ook wel op andere speciale momenten. Zo’n ‘huispaaskaars’ kan je natuurlijk bestellen, maar ook: zelf maken! Daartoe nodigen wij u en jou uit.

De opzet van deze workshop

Deelnemers krijgen tevoren via de mail alvast een stukje informatie aangereikt met o.a. voorbeelden van symboliek die je op de kaars aan zou kunnen brengen. Stukje inspiratie om een eigen ontwerp te maken.

Op de avond zelf vertellen we kort iets over de achtergrond van de Paaskaars en de lichtsymboliek, en laten vervolgens zien hoe Paaskaarsen heel sober maar ook heel rijk, heel traditioneel maar ook heel eigentijds vormgegeven kunnen worden.

Daarna gaan we zelf aan het werk. We leggen uit op wat voor manieren je jouw eigen kaars van symbolische voorstellingen kunt voorzien (kaars beschilderen of met was je ontwerp op de kaars aanbrengen). Desgewenst kunnen we ook nog helpen met het maken van een ontwerp. Denk niet te snel: dit kan ik niet, met elkaar komen we er heus wel uit!

Datum              Woensdag 5 april

Tijd                  19.30-21.30 uur

Plaats              Hofje (Herberg beneden, ingang t.o. de Nieuwe Kerk)

Begeleiders      Marja de Waard en Chris Kors

 

Aanmelden en Kosten

Aanmelden kan tot uiterlijk 20 maart:

chris.kors@nieuwekerkgemeente.nl tel: 06-28206798

 

De kosten hangen af van waar je voor kiest: zorg je zelf voor de kaars of kopen wij die voor je in? Wil

je de kaars beschilderen of wil je liever werken met was? Als richtbedrag voor wanneer wij zorgen

voor kaars en materialen: ca. €20,-

 

Gegevens

Datum:
5 april 2023
Tijd:
19:00 - 21:00

Locatie

’t Hofje
Walgang 2
Middelburg, Zeeland Nederland
+ Google Maps